Salg af tømrerforretning

Mange unge starter i dag deres egen tømrerforretning efter endt uddannelse på enten snedker, træfagets byggeuddannelser eller en helt tredje uddannelse. Ja, faktisk viste en undersøgelse at over 30% vælger at blive selvstændige.

Det har betydet at der er opstået mange tømrerforretninger som både har haft en rigtig god vækst, mens andre også har haft en dårlig vækst som i sidste ende har måtte betyde lukning.

For de forretninger der har haft en god vækst har de set muligheden for at sælge deres tømrerforretning til en god pris.

Hvis du vil sælge din tømrerforretning skal du lave dit hjemmearbejde

Din tømrerforretning vil højst sandsynligt blive solgt for mindre end det den er værd, hvis du vælger at sætte den på markedet uden at have lavet dit baggrundsarbejde.

En tømrerforretning er nemlig typisk 2 års omsætning værd i salgspris – det er selvfølgelig ikke altid du vil være i stand til at få dette for det, da kunderne ofte forlader forretningen hvis ejeren også forlader tømrerforretningen.

Tag derfor altid kontakt til en erhvervsmægler som har en god portion erfaring med salg af virksomheder indenfor din branche – i vores tilfælde, en tømrerforretning.

Du kan vælge, inden du kontakter erhvervsmægleren, at få en revisor til at gennemgå dine regnskaber, således at du selv er godt orienteret omkring din omsætning pr. år og evt. gæld i virksomheden.

Ofte vil en erhvervsmægler dog samarbejde med en revisor omkring vurderingen af din tømrerforretning. Sørg for at kontakte flere forskellige banker eller mæglervirksomheder for at få den bedste og mest dedikerede mægler.