Jeg drømte om København

Og det gjorde jeg faktisk i mange år, inden jeg flyttede hertil. Da jeg fandt min lejlighed, havde jeg i årevis længtes mod staden. Lejligheden var den helt rigtige for mig, fjerde sal, tilforladelig husleje, god beliggenhed og store skønne vinduer mod det København, som jeg elsker.

Der var mange nye ting, at forholde sig til. Dette er min første lejlighed, jeg flyttede direkte hertil fra mine forældres varme favn. Det var spændende; og en smule overvældende. Mange nye valg, mange nye typer af ansvar, som man selv står med. Heldigvis har jeg en mor og en far, der altid gerne giver en hånd med. Hvad enten det handler om vinduespudsning, indkøb eller indretning. Og min mor var ikke sen til at komme med de første råd, da jeg havde indrettet mig. »Hav altid ekstra toiletpapir, køb mere inden du løber tør. Lad aldrig opvasken stå mere end et døgn og husk at holde dine vinduer rene.

De første råd, gav sig selv for mig, men vinduerne skulle holdes rene og jeg var et stort spørgsmålstegn. Det resulterede i at min mor besluttede at give mig et lynkursus. Hun medbragte svamp, skraber, klud og godt humør. Jeg skulle bare sørge for, der var vand i hanen og det var naturligvis ikke svært.

At min mor vred sig fra vinduet på 4. sal for at nå alle hjørner af hver rude, må havde været et syn for guder. Og så skete det, der ikke burde ske. Min mor faldt gudskelov ikke, men hun mistede balancen, knaldede ind i vindueskarmen og fik skulderen banket af led. Der var en værre ballade – og midt i det, stod det klart for mig, at jeg aldrig selv ville pudse de vinduer.
Efter at min mor havde fået skulderen på plads og der var faldet ro på det hele, fortalte hun mig at vinduespudsning i København faktisk var ganske billigt. Selv for en studerende som mig. Og det afgjorde sagen. Samme dag ringede jeg til et firma, der tilbød vinduespudsning i København og siden da er der kommet en kyndig mand hver 3. uge. Mine vinduer er rene, min lejlighed er vidunderlig, min mor og jeg griner af uheldet i dag og jeg lever min drøm her i hovedstaden.

Læs dette  Seriøs Vinduespudser fra Gentofte